Karlovarský kraj podpoří provozovatele domácí hospicové péče

0

karlovarský kraj, podpora, hospic, péče, služba, náklady, dotace, program, zastupitelé, jan bureš, žadatelé


Zastupitelé Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválili poskytnutí dotace v rámci Programu na podporu provozování domácí hospicové péče pro rok 2020. Ta je určena organizacím, které poskytují paliativní péči těžce nemocným lidem v regionu a měla by pomoci s financováním provozních a mzdových nákladů spojených s provozem této služby. Díky tomu mohou vážně nemocní strávit poslední momenty svého života doma v kruhu svých nejbližších.

„Je všeobecně známo, že domácí hospicová péče není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění a poskytovatelé těchto služeb jsou odkázáni na různé příspěvky a sponzorské dary. Proto Karlovarský kraj vyhlásil dotační program na jejich podporu. Provozovatelé nabízí v Karlovarském kraji hospicovou péči v domácnostech čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu, považujeme proto za nutné, abychom je podpořili,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš. 

Karlovarský kraj vyčlenil ze svého rozpočtu 3 miliony korun, přičemž maximální výše dotace, kterou žadatelé mohli získat, činila 500 tisíc korun.

„Do programu se přihlásilo celkem pět provozovatelů domácí hospicové péče, kteří požádali o dotaci dohromady ve výši téměř 2,4 miliony korun. Čtyři ze žadatelů obdrží dotaci ve výši 500 tisíc korun, jeden získá požadovaný příspěvek ve výši 380 tisíc korun,“ doplnil Jan Bureš.  

Finanční prostředky z dotačního titulu získají žadatelé DOP – HC s.r.o. Dolní Rychnov, Hospic sv. Jiří, o.p.s. Cheb, LADARA s.r.o. Karlovy Vary, Agentura zdravotní domácí péče HOME CARE s.r.o. Karlovy Vary a Střípky, zapsaný spolek ze Sokolova.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář