Karlovarsko: Zpronevěřila finanční prostředky ze zásilek na dobírku

0

karlovarsko, doručovatelská společnost, zásilky, zpronevěra, finanční prostředky, balík, sklad, manipulace, škoda, policie


Pětapadesátiletá žena z Karlových Varů pracovala pro jednu z doručovatelských společností na Karlovarsku. V úmyslu získat finanční prostředky a obohatit se, měla neoprávněně manipulovat se svěřenými zásilkami v balíkovém skladu a finančními prostředky.

Koncem února tohoto roku si však měla v balíkovém skladu převzít dvě zásilky, z nichž jedna byla na dobírku za bezmála 13 tisíc korun. Obě dvě zásilky následně předala jejich adresátovi a převzala od něj dobírkovou částku. Doručení zásilek a převzetí dobírky však řádně nezaúčtovala do systému. Získané finanční prostředky si měla ponechat a použít pro vlastní potřebu. Obdobně si měla počínat i následující měsíc. Zásilku s dobírkou za téměř 20 tisíc korun předala jeho adresátovi. Převzetí doběrečného opět řádně nezaúčtovala. Peníze si měla neoprávněně ponechat a uhradit z nich dluh z předchozí zásilky. Rozdíl ve výši téměř 7 tisíc korun si měla neoprávněně ponechat a použít pro vlastní potřebu.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a ženu obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěry.

V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Eva Valtová



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář