Karlovarsko: Další série krádeží objasněna

0

krimi, kriminalisté, karlovarsko, karlovy vary, karlovarský kraj, krádeže, séri, série krádeží, policie, policisté


Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 25 a 42 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Mladšího muže navíc obvinili z přečinů zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obvinění muži se měli od konce října do první poloviny listopadu letošního roku v Karlových Varech dopustit krádeží nejméně ve čtyřech případech. Ve druhé polovině října letošního roku měli společně poškodit plot u jedné ze zahrad, na kterou poté vstoupili. V tu dobu pozemek sekala travní robotická sekačka, kterou odcizili společně s nabíjecím zařízením a z místa odešli. 

V první polovině listopadu se měli vydat opět společně krást. V jednom z areálů měli vniknout do objektu, takzvané strojovny, ze které odcizili různé nářadí. Ze stejného areálu odcizili také zahradní traktor. O několik dní později měli v jednom z penzionů najít klíče od garáže, která se nacházela v suterénu budovy. Z té odcizili elektrokoloběžku a elektrokolo. 

Poslední krádeže se měl dopustit mladší z mužů sám opět v první polovině listopadu. Během cesty autobusem měl odcizit černou kabelku. V té se nacházely osobní doklady či finanční hotovost. Dále se v ní nacházelo několik platebních karet a dva mobilní telefony, které taktéž odcizil. Ještě ten den provedl z odcizených platebních karet nejméně tři výběry hotovosti.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.  Na rozhodnutí soudu si tak pětadvacetiletý muž počká v policejní cele. 

Svým jednáním měli způsobit celkovou škodu přibližně 350 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí staršímu muži trest odnětí svobody až na dva roky. V případě prokázání viny hrozí mladšímu muži trest odnětí svobody až na pět let, neboť svým jednáním způsobil větší škodu. 

nprap. Jan Bílek



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář