Jakou výbavu do postýlky pro miminko domů i na cesty

1

postýlka, dětská postýlka, dětská výbava


Před pár měsíci jsem pořizovala výbavičku pro miminko a musím říct, že to byla větší fuška, než jsem čekala. Některé věci jsem koupila zbytečně a jiné jsem naopak musela po narození malého dokupovat, protože jsem zjistila, že chybí. Co všechno je tedy vhodné do postýlky pro miminko nakoupit?

Měkký mantinel by určitě neměl chybět

Doma už Vám nechybí postýlka pro miminko, povlečení, polštářek, peřinka a myslíte si, že jste vybavení, pak se bohužel pletete. Minimálně byste neměli zapomenout na mantinel okolo postýlky, který zajistí, aby se dítě nechtěně nebouchlo do šprušlí, nebo jiné části konstrukce postýlky. Mantinel můžete koupit buď polštářkový, nebo ve formě pleteného copu. Já osobně dávám přednost polštářkovému mantinelu, který je vyšší a celkově si myslím, že nabízí miminku lepší ochranu. Jeho výhodu vidím také v tom, že když správně vyberete barvu, tak můžete později polštářky využít v dětském pokoji, ale třeba i v obýváku. Snažte se volit polštářky se snímatelným a pratelným potahem, i když jsou dražší. Osobně jsem takové našla asi jen na i-mimi.cz a tak jsem si ho taky objednala.Jakmile si dítě ublinkne, nebo nějak jinak zaneřádí polštářky, tak bude děkovat všem, že můžete potahy jednoduše hodit do pračky.

V hnízdečku malé děti lépe spí a můžete jej využít jako cestovní postýlku

I když kamarádky hnízdečko, neboli konon pro miminka vychvalovaly, tak já jsem nepředpokládala, že bych jej pořizovala a přišel mi trochu zbytečný. Nakonec jsme jej ale s malým dostali od babičky a teď už bych jej nedala z ruky. Mimčo vněm lépe spí, a hlavně ho využívám jako cestovní postýlku, když jsme právě u babičky, nebo třeba na chatě. Jen je vhodné dát ještě pod hnízdečko deku, nebo něco teplého a měkkého, ať se miminko lépe cítí. Hnízdečko pro miminko doporučuji koupit se speciálně tvarovaným polštářkem a případně i dečkou- často se prodávají jako sety, které jsou jen o něco málo dražší, než samotný kokon.


Autor: Vlaďka Růžičková Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář