Jak zařídit dětský pokoj moderně, funkčně i bezpečně

1

bydlení, dětský pokoj, nábytek


Při zařizování dětských pokojů dělají lidé spoustu chyb, na které bych se v tomto článku chtěla zaměřit a současně Vám poradit, jak pokoj zařídit tak, aby byl praktický, funkční, moderní, ale zároveň také bezpečný.

Správné rozvržení nábytku je důležitější, než nábytek samotný

Ne všichni máme k dispozici ideálně řešený pokoj, ale měli bychom se snažit tomu co nejvíce přiblížit. Dětský pokoj by měl být především světlý a slunný, protože světlo podporuje vnitřní energii a ochotu učit se. Dětský pokoj by měl být ideálně vyvedený ve světlých barvách, které nemají tendence světlo pohlcovat, ale naopak jej odráží do prostoru. Díky tomu má pak dítě více energie a chuť do učení se. Nábytek do dětského pokoje tudíž určitě vybírejte ve světlých barvách- volte buď bílou (případně srůznými obrázky), nebo světlý dřevodekor (momentálně je oblíbený například moderní dub sonoma). Základem všeho by měl být dětský psací stůl, který bude umístěný ideálně u okna a tak, aby bylo při práci před dítětem. Vdnešní digitalizované době by totiž slunce způsobovalo odlesky od monitoru PC, pokud by tomu bylo naopak. Ideálně volte psací a PC stůl se šuplíky, případně otevírací skříňkou spoličkami, kam si může dítě uložit školní potřeby apod. Než půjdete nakupovat, tak si projděte různé eshopy, nebo nákupní galerie- je tam toho opravdu mnoho a můžete se dobře inspirovat. Já mám ráda třeba https://x-nabytek.cz/

Pohodlná postel dítěti zajistí kvalitní spánek a skříně dostatek úložných prostor

Samozřejmostí je pak doplnění nábytku v dětském pokoji o pohodlnou dětskou postel- já osobně dávám přednost vyššímu provedení světšími odkládacími prostory a případně i rozkládací funkcí, kterou mají děti moc rády, protože si mohou po rozložení na posteli hrát a trávit volný čas. Určitě by neměla chybět ani větší úložná skříň, ve které bude mít dítě oblečení, ale případně i nejrůznější jiné poklady. Rozvržení nábytku volte tak, aby zůstalo uprostřed pokoje co nejvíc prostoru na hraní a bylo minimalizované riziko úrazu.


Autor: Jiřina Drexlerová Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář