Hejtman: Podněty z našich výjezdů do obcí řešíme obratem

0

karlovarský kraj, hejtman, petr kulhánek, krajský úřad, valy, , pomezí nad ohří, otročín, vilík, antonín jalovec, cheb


Téměř čtyřicítku obcí zatím navštívili zástupci Karlovarského kraje na svých pracovních cestách po regionu. Výjezdy směřovaly do míst, kde starostové řeší problémy, s nimiž by kraj mohl pomoci. Ve většině případů šlo o problém s pokrytím signálem mobilních operátorů, s opravami silnic nebo s veřejnou dopravou.

Do řešení jednotlivých úkolů z obcí se zapojil krajský úřad, Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, Koordinátor integrovaného dopravního systému, krajské policejní ředitelství a další organizace.

V první fázi se uskutečnilo rovněž jednání s územními koordinátory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, kteří mají na starosti rozvoj pokrytí obcí vysokorychlostními sítěmi. Do jejich pilotního projektu budou zapojeny obce Valy, Šindelová a Otročín. „Dále například Bublava získala dotaci na kontejnerový nosič s kontejnerem, kterým dovybaví traktor využívaný k údržbě místních silnic, v Otročíně provedli pracovníci Povodí Ohře sondy kvůli nutnosti regulace místního potoka, v Krásně došlo k dohodě ohledně autobusových spojů, které pro dojíždění nevyhovovaly školákům a dalším občanům. V Chebu jsme  vyřešili majetkové vypořádání komunikací, po dohodě se starostou Antonínem Jalovcem kraj převezme od Chebu Domov pro osoby se zdravotním postižením Vilík. Tato finančně náročná pobytová služba by měla do správy kraje přejít od začátku roku 2023. Pracuje se na vytvoření zázemí pro policisty a vojáky v prostoru bývalých hraničních přechodů ve Svatém Kříži, Pomezí nad Ohří, ve Vojtanově a v Aši pro případy řešení krizových situací, v poslední době například spojených s COVID-19,“ popsal hejtman.

Se  zástupci Ministerstva pro místní rozvoj uspořádal krajský úřad školení, po kterém starostové volali, a během něhož je úředníci informovali o nejčastějších chybách a problémech při podávání žádostí obcí o dotace. „Po dohodě s krajským policejním ředitelem také obce postupně navštíví dopravní specialista a bude s nimi jednat o požadavcích ohledně dopravního značení či nebezpečných úseků a o dalších tématech,“ dodal hejtman s tím, že Krajská správa a údržba silnic bude od nynějška pravidelně informovat obce o plánu oprav, aby chystané práce nekolidovaly se záměry starostů. Ve výjezdech do obcí bude kraj pokračovat i nadále.

Zdroj: Krajské listy
Foto: FB Pomezí nad Ohří



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář