Františkovy Lázně: Po nehodě nadýchal 3,18 promile

0

františkovy lázně, nehoda, dopravní nehoda, alkohol, promile, karlovarský kraj


Policisté z chebského dopravního inspektorátu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky teprve jednadvacetiletému muži z Mariánských Lázní. Ten měl v sobotu 22. prosince minulého roku krátce před šestou hodinou ranní řídit ve Františkových Lázních osobní automobil značky Volkswagen.

V jedné z ulic zřejmě nezvládl řízení a pravou přední částí automobilu poškodil levý bok zaparkovaného vozidla značky BMW. Ani to ho ovšem nezastavilo a ve své jízdě měl pokračovat. Jenže ujel pouze několik stovek metrů, protože po projetí levotočivé zatáčky měl vyjet mimo pozemní komunikaci a přední částí vozidla narazit do sloupu telefonního vedení, který poškodil.

Po příjezdu policejní hlídky se mladík podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,18 promile. Policistům navíc nepředložil řidičský průkaz ani osvědčení o registraci vozidla.

Jednadvacetiletý mladík byl převezen Zdravotní záchrannou službou do nemocnice, kde byl ošetřen a zároveň se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Škoda na poničených vozidlech a sloupu telefonního vedení byla předběžně odhadnuta na částku téměř 200 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

19. 1. 2022


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář