Fenomenální klavírista Pavel Vondráček rozezní klášter v Teplé u Mariánských Lázní

1

koncert, koncerty, recitál, klavír, klavírista, pianista, skladatelé, skladatel, vondráček, turné, kultura, mariánskélázně, mariánské lázně, teplá, klášter


Mladý klavírista a skladatel Pavel Vondráček v srpnu vyjíždí na své první životní koncertní turné, které odstartuje v sobotu 15. srpna koncertem v překrásném klášteře v Teplé u Mariánských Lázní. Během večera zazní autorské skladby z umělcových posledních dvou alb, ale také hudba velikánů klasické hudby.

Famózní mladý klavírista Pavel Vondráček se po úspěchu během prosincových koncertů vydává na koncertní tour po Čechách, Moravě i Slezsku. Zatímco původní květnové a červnové termíny turné byly kvůli pandemii koronaviru odloženy, podzimní termíny jsou již potvrzené. Tour začíná koncertem v překrásném Modrém sále tepelského kláštera v sobotu 15. srpna a končí v Domě hudby Plzeň v sobotu 24. října.

„Tour je koncipována jako jakési protnutí populárnějších žánrů a čistě klasické hudby na formátu spíše populárnějšího koncertního turné. V krásně osvětlených interiérech se nám i díky neméně zajímavým kulisám povedlo vytvořit nezapomenutelný zážitek pro posluchače již v prosinci a nyní představíme ještě propracovanější a zajímavější verzi,“ říká hlavní interpret celého turné Pavel Vondráček. Posluchači se mohou těšit na klavírní hudbu všech žánrů, ve které vynikají především neoklasické i čistě klasické skladby.

„Kromě autorské hudby, kterou bych zařadil někam na pomezí melodického popu a klasické hudby, zazní také klasické skladby od Chopina či málo známé novoromantičky Cécile Chaminade. Během koncertu se na pódiu objeví i mí hosté, kteří okoření zážitek z večera svým osobitým přístupem k interpretaci vážné hudby,“ dodává student nejprestižnější světové hudební akademie Berklee Vondráček.

Love Stories Tour slibuje neopakovatelný zážitek pro každého posluchače instrumentální hudby. Slibuje intimní momenty i působivé a zvukově barevné palety tónů, které se střídají s monumentálností díla klasických skladatelů. Z rukou tohoto vynikajícího klavíristy pak zazní s dávkou osobitosti, avšak s hlubokým respektem k dílům těchto hudebních mistrů. Díky dokonalé klavírní technice, kterou Pavel Vondráček oplývá, se můžete v průběhu večera dotknout i těch nejobtížnějších pianistických skladeb, které zaznívají na velkých světových pódiích.

Autor: Iva Novotná Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář