Den dárců krve v Sokolově

0

sokolov, den dárců, krev, nemocnice, program


Kampaň na podporu dárcovství krve s názvem „Daruj krev – zachraň život“ zavítá do Sokolova. Před Městským domem kultury bude mít stanoviště Nemocnice Sokolov, která představí veřejnosti nové a moderní dárcovské centrum, které vzniklo v prostorách nemocnice. Připraven bude i další program.

Na místě bude možné si nechat změřit zrak, krevní tlak a naučit se správnému postupu při mytí rukou s následnou kontrolou pod UV lampou. Dárci krve budou moci využít také benefitní programy.

Kampaň „Daruj krev – Zachraň život“ si klade za cíl přivést k dárcovství mladé lidi. Z těchto prvodárců by se tak mohli stát dárci pravidelní. Zároveň se snaží o podporu stávajících dárců krve a v neposlední řadě pomáhá potřebným.

Na svých výjezdech se organizátoři snaží šířit osvětu v rámci tématu dárcovství krve a vysvětlovat jeho nutnost a potřebu. Kampaň se koná pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje.

Den dárců krve se koná v Sokolově dne 16. 9. 2020 v čase od 13 do 17 hod. na náměstí Budovatelů na prostranství před MDK.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář