Čtyři otázky, které byste si měli položit, než koupíte novou pohovku

9

nová pohovka, velikost pohovky, vida xl, pohodlné pohovky, moderní pohovky, modulární řešení, komerční sdělení


Výběr pohovky může být v dnešní době velké nabídky náročný. Naprosto zásadní je tedy uvědomit si vlastní preference a očekávání, která od pohovky máte. Málokdy je totiž možné, aby pohovka splňovala úplně vše a bude nutné dělat určité kompromisy. S výběrem vám pomůžeme v článku.

Pokud existuje nějaká šance vybrat pohovku snů, která bude splňovat všechny vaše požadavky, bude to pravděpodobně na VidaXL, kde mají opravdu velký výběr stylových pohovek do každé domácnosti. Kromě pohovek tam najdete všechny základní kategorie nábytku do domácnosti, jako jsou třeba kuchyňské a jídelní stoly či židle, ale i zahradní nábytek.

Pro vás nebo pro návštěvy?

Budete pohovku používat pro domácí odpočinek u televize nebo případně i pro návštěvy? To je zásadní rozdíl jak v případné velikosti pohovky, ale také v tom, zda budete potřebovat pohovku rozkládací. Dalším důležitým faktorem je úložný prostor. Mnohdy je totiž pohovka rozkládací právě na úkor úložného prostoru, takže je třeba si ujasnit, co je pro vás klíčové.

Nehledě na funkci je důležité pohodlí. Pohodlné pohovky se vyznačují tím, že jsou hluboké, takže se na nich dá nejen sedět, ale i pohodlně polehávat. Zároveň by taková pohovka měla mít extra měkké polštáře. Naopak pohovky pro posedávání u kávy mají opačné vlastnosti, aby se u nich dalo sedět vzpřímeně.

Na velikosti záleží

Dobře si rozmyslete hlavně velikost pohovky. Mělo by se jednat o rohovou sedačku nebo rovnou? Kolik míst k sezení potřebujete? Dnes existují moderní modulární řešení, což znamená, že můžete mít klidně pohovku rovnou a k tomu lenošku, kterou si dáte na stranu, která se vám více hodí, nebo třeba úplně samostatně místo křesla. Takže si můžete sezení uspořádat podle aktuální potřeby.

Padesát odstínů pohovky

Poslední dobou jsou stále více v kurzu pohodlné pohovky ve světlých barvách. Jenže tam je potom naprosto zásadní vybírat i materiál tak, aby se pohovka časem nezašpinila a výběr je tak o něco náročnější. Pokud chcete pohovku bez starostí, pořiďte si pohovku v tmavých, ale ne příliš tmavých odstínech. Tak zaručíte, že na nich žádný nepořádek, prach ani špína nebude tolik vidět. Mezi trendy barvy patří zejména šedá, tmavší béžová, velbloudí hnědá nebo také petrolejová a tmavě modrá.

Materiál - poslední, ale důležitý

Textilní pohovky i kožené pohovky mají své velké výhody. Textilní snadno vyměníte a máte větší možnosti výběru (zejména na VidaXL), kožené působí luxusním dojmem. Časem také uzrávají a dostávají pěknou patinu. Pečovat o koženou sedačku ale není jen tak a často bývají mnohem dražší než sedačky textilní. Odolný, kvalitní textil nebo umělá kůže tedy může být dobrým kompromisem.

Komerční sdělení. Zdroj textu a fotografie (pexels.com) - Inzerent


Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář