Chodov: Oprava mostu se blíží k závěru

0

chodov, oprava mostu, most, průjezd, průjezdnost


Práce na plánované rekonstrukci mostu přes Chodovský potok ve Staré Chodovské se pomalu blíží ke svému závěru. Staveniště už je od konce loňského roku průjezdné a řidiči nemusí střed obce objíždět.

Most je nyní ve stavu takzvaného předčasného užívání, kdy je možné jej s omezenou rychlostí a opatrností projet. Finální úpravy povrchu a okolí bude firma provádět v návaznosti na vhodné počasí. Vše má být hotovo nejpozději do letošního května.

Důvodem pro rozsáhlou opravu mostu u bývalé požární nádrže byl především jeho špatný technický stav. Stavbaři starý most odstranili a na jeho místě postavili zcela nový. Most je nyní širší a delší a jeho parametry mají zajistit bezpečnější provoz.

Celkové náklady a související práce jsou spočítány na částku zhruba 12 milionů korun včetně DPH.

V Chodově je celkem 12 mostů a sedm lávek. Město jejich stav monitoruje v rámci pravidelných kontrol. Pořadí mostů k opravě pak určí zprávy a doporučení revizních techniků.

Naposledy nechal Chodov opravit most u garáží v Okružní ulici, a to v roce 2019. Ještě předtím prošel rekonstrukcí most přes Chodovský potok ve Školní ulici.

Zdroj: Město Chodov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář