Chodov: Město opět podpořilo potravinovou banku

0

chodov, potraviny, potravinová banka, pomoc, cheb, kraslice


Potravinová banka Karlovarského kraje z.s. děkuje městu Chodov za finanční podporu ve výši 20 000 Kč, kterou využila na činnost v letošním roce. Díky příspěvku se nezisková organizace mohla věnovat svému poslání, čímž je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami. Když je ale potřeba, pomáhá potravinová banka i jinak.

„Během vlny epidemie koronaviru jsme kromě poskytování potravin lidem v nouzi také pomáhali státu s distribucí roušek a respirátorů ze státních hmotných rezerv. Konkrétně městu Chodov jsme na jaře 2021 poskytli 2050 respirátorů pro osoby v nouzi a nyní na podzim 2000 jednorázových roušek pro žáky ve školách,“ uvedl Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje z.s.

"V roce 2020 jsme potraviny poskytli 50 subjektům včetně 10 měst (sociální odbory a OSPOD) v Karlovarském kraji. Takto se pomoc dostala k 5680 osobám v našem regionu. Jednalo se celkem o 127 tun potravin," dodal.

"V Karlovarském kraji pravidelně pořádáme Sbírky potravin, které jsou součástí celorepublikových kampaní. Díky tomu můžeme náš sklad doplnit potravinami, které pro naše odběratelské organizace potřebujeme. Jedná se o těstoviny, cukr, rýži, mouku, konzervy, mléko, polévky nebo kompoty," vyjmenoval Hloušek. 

Provoz potravinové banky je financován z dotačního programu Ministerstva zemědělství. Peníze na činnost a vybavení získává i od dalších měst z našeho kraje. Letos se potravinová banka dočkala finanční podpory také ze strany Karlovarského kraje, města Karlovy Vary, Kraslic, Chebu.

Potravinovou banku Karlovarského kraje z.s. založily v roce 2015 dobročinné organizace s dlouholetou působností v našem regionu – Farní charity, Armáda spásy a Pomoc v nouzi, o.p.s.


Zdroj: město Chodov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář