Cheb: V parku Brandlova budou probíhat arboristické práce

7

cheb, brandlovy sady, brandlova ulice, stromy, arboristické úpravy, park, zeleň, karlovarský kraj, region24


V lokalitě parku Brandlova budou probíhat v průběhu celého roku, ovšem s ohledem na hnízdění ptactva, potřebné arboristické zásahy na okrasných stromech.

Z celkového počtu 161 stromů bylo odbornou firmou vybráno k ošetření 79 stromů s naléhavostí a vysokou prioritou. Péče o okrasné stromy je nutným předpokladem pro zajištění jejich estetických a ekologických funkcí jak z dlouhodobé perspektivy, tak z důvodů bezpečnosti. V tomto případě se jedná o stromy solitérního růstu a základním nástrojem pro péči o ně je právě řez. Jedná se o speciální zásahy - bezpečnostní a zdravotní řezy, i několik instalací bezpečnostních vazeb. Veškerá ošetření stromů budou prováděna technologickými postupy, a to kvalifikovanou osobou v oboru arboristika.

Podle slov místostarosty Pospíšila, do jehož gesce patří péče o městskou zeleň, je potřeba zachovat park bezpečný a zdravý pro další generace. Následná péče u dalších zde stojících stromů, jež nevyžadují okamžité a naléhavé ošetření, bude plánována a provedena v následujících letech.

Zdroj: Město Cheb



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář