Cheb: Poplatek za odpad se nebude příští rok zvyšovat

0

cheb, svoz odpadu, popelnice, odpadky, poplatky


Přestože by podle legislativy mohl poplatek za odpad vzrůst až na 1200 korun, zůstává i pro rok 2022 na dosavadní částce 700 korun, která platí již od roku 2013. Cheb tedy na rozdíl od řady jiných měst nezdražuje a bude svoz odpadu i nadále významně dotovat.

Město nemusí ke zvýšení poplatku přistoupit také díky poměrně příznivému vývoji odpadového hospodářství v Chebu v uplynulých dvou letech. Oproti jiným městům nedošlo k razantnímu nárůstu množství směsného odpadu, což se dá vysvětlit tím, že kvůli covidu lidé daleko více pobývali doma a v důsledku toho vyprodukovali i více odpadu. V Chebu naopak díky zlepšujícímu se třídění množství směsného odpadu v posledních dvou letech dokonce mírně klesá. Náklady na svoz se tak daří držet na uzdě. K dobrým výsledkům přispělo například zavedení nového systému svozu odpadů v lokalitách se zástavbou rodinných domů v průběhu roku 2020, jehož cílem bylo právě zlepšení třídění, nebo neustálé rozšiřování počtu nádob na separovaný odpad, které jsou po městě rozmístěny.

Svoz odpadu stojí město ročně zhruba 35 milionů korun. Na dalších přibližně 14 milionů pak přijde provoz sběrných dvorů, úklid černých skládek či vyvážení odpadkových košů. Celkové náklady na likvidaci odpadu se tak pohybují kolem částky 1300 korun na jednoho občana.

Zdroj: Město Cheb



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář