Cheb: Kamerový systém projde letos zásadní modernizací (TV Západ)

0

cheb, kamerový systém, modernizace, jiří černý, rozšíření, kontrolní bod, realizace


Kamerový systém města Chebu se má v letošním roce zásadním způsobem zmodernizovat a rozšířit. A to z 18 kamerových bodů na 42 za 6 milionů korun.

"Důvody jsou celkem jasné. Stávající kamerový systém je dožilý, je zde více než 15 let v Chebu. Musím říci, že z 18 kamerových bodů je momentálně funkčních 9. Proto jsme se rozhodli, již při nástupu do našich funkcí, že kamerový systém je nutné obnovit. Bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele kamerových systémů a ty budou rozšířeny na celkem 42 kamerových bodů. Zaměřili jsme se i – jen pro zajímavost, na vjezdy a výjezdy z města a do města. Tak, aby bylo potom možné ve spolupráci s Policií ČR, s operačním střediskem v Karlových Varech, zjistit identifikaci některých vozidel, popř. různých přestupků, atd.," vysvětlil místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Nový systém i přes masivní navýšení kontrolních bodů zvládne obsluhovat jeden člověk jako je tomu nyní. 

"Co se týká obsluhy, nebo celého toho systému - ten bude opravdu vysoce inteligentní. Tak, aby obsluha, která bude v počtu jeden pracovník, měla před sebou velikou obrazovku, na které bude mít všechny kamerové body s tím, že ve chvíli, kdy se na některém místě bude, dejme tomu, srocovat velké množství osob či bude potřeba zjistit některé vozidlo, aby to systém sám vyhodnotil a upozornil obsluhu a dal mu tím vědět, že se má na to místo zaměřit," dodal Černý. 

Vypsané výběrové řízení má předpokládanou cenu okolo 6 milionů korun a realizace by měla proběhnout letos na podzim.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář