Cheb: Hotova je Dvořákova, realizují se Písečná a Bezejmenná

0

cheb, město cheb, rekonstrukce, bezejmenná ulice, písečná, dvořákova ulice, opravy, karlovarský kraj


Dokončena byla velkoplošná oprava části Dvořákovy ulice na Zlatém vrchu (na snímku) za zhruba 5 milionů korun v úseku od ulice Severní po křižovatku s ulicí Okružní. Kromě samotného položení nového asfaltového povrchu komunikace se vybudovalo také nové veřejné osvětlení a byl doplněn chybějící chodníku vpravo od vozovky ve směru k sídlišti.

Koncem července byla zahájena další z letošních akcí v oblasti oprav komunikací. Jde o stavební úpravy části Písečné ulice v úseku od nedávno vybudovaného kruhového objezdu až k Pastýřské ulici. V rámci investice za 6 milionů korun se počítá jak s opravou povrchu vozovky, tak úpravou křižovatky s Dragounskou ulicí včetně zřízení míst pro přecházení. Dále dojde i k obnově a doplnění systému odvodnění, úpravě napojení Příčné ulice nebo doplnění vodorovného dopravního značení pro vymezení parkovacích pruhů. U křižovatky s Dragounskou ulicí bude vyměněn povrch části chodníků, a to s ohledem na vzrostlý strom. Stavba má být hotova do konce listopadu letošního roku. V součinnosti s městskou investicí provádí společnost Chevak v uvedeném úseku Písečné ulice výměnu vodovodního řadu, aby se snížilo riziko pozdějších zásahů do nového asfaltového povrchu.

Již přes měsíc probíhá i rekonstrukce Bezejmenné ulice u bývalého zahradnictví před mostem do Hájů. Původní komunikace z betonových panelů bude nahrazena klasickou asfaltovou vozovkou. První část rekonstrukce provádí developerské firma Steel Efect, která v minulosti odkoupila pozemek bývalého zahradnictví od města Cheb a podmínkou prodeje byla investice do Bezejmenné ulice. Druhou část za téměř 4 miliony korun pak financuje město. Hotovo by mělo být do konce letošního října.

Zdroj: Město Cheb




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář