Aš: Za napadení a pokus o vraždu hrozí mužům až 18 leté vězení

0

vražda, pokus o vraždu, kasíno, casino, , město aš, kriminalisté, vazba, vězení, odnětí svobody, karlovarský kraj


Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Karviné a šestatřicetiletého muže z Aše, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu ve formě spolupachatelství.

Třicetiletý muž se měl v úterý 18. dubna letošního roku krátce před půlnocí domáhat vstupu do casina v Aši, které provozoval obviněný šestatřicetiletý muž. V té době byl v provozovně i druhý obviněný. Oba měli mít následně s třicetiletým mužem slovní konflikt. Když se třicetiletému muži podařilo vstoupit do provozovny casina, tak ho měl třiadvacetiletý muž okamžitě fyzicky napadnout několika ranami pěstí a několika kopy do různých částí těla. 

Po tomto útoku měl třicetiletý muž upadnout na zem a po chvíli ho měl šestatřicetiletý muž několikrát udeřit do různých částí těla baseballovou pálkou. Většinu těchto úderů měl směřovat do horní části těla a jednat tak měl s úmyslem třicetiletého muže usmrtit. Svého jednání měl zanechat až v době, kdy třicetiletý muž ležel na zemi a nehýbal se.

Po tomto brutálním útoku měl šestatřicetiletý muž přivolat zdravotnickou záchrannou službu. Svým jednáním mu měl způsobit vážná zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice v Plzni. 

Kriminalisté se celým případem usilovně zabývali a následně oba muže zadrželi. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej u šestatřicetiletého muže akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tedy šestatřicetiletý muž vzat do vazby. Vyšetřování třiadvacetiletého muže probíhá na svobodě.  

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

mjr. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář