Aš: Oprava Krajkářské finišuje

0

, krajkářská ulice, oprava, rekonstrukce, doprava, stavební práce


Rekonstrukce komunikace v části Krajkářské ulice se blíží do svého závěru. Prakticky zbývá už jen položit finální vrstvu asfaltu. Část Krajkářské je pro dopravu uzavřena od 20. července, kdy byly stavební práce zahájeny. Oprava je kombinací celkové a střední opravy, prováděna je v úseku dlouhém 210 metrů, z toho 76 metrů tvoří úsek, kde se prováděla celková rekonstrukce, tedy i s novými konstrukčními vrstvami.

Ve zbytku komunikace (od křižovatky s Jateční po křižovatku s Tovární) se provádělo odfrézování stávající asfaltové vrstvy a pokládka nové, opravovaly se tu také obrubníky a chodníky.

Stavbu provádí společnost Algon, a.s. Praha, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou 3,89 mil. Kč (cena je vč. DPH). V průběhu stavby vyplynuly některé vícepráce, které celkovou cenu navýšily o 284 tisíc korun. Navýšení ceny, do které se promítly například větší objemy použité štěrkodrtě, než uváděla projektová dokumentace, schválila Rada města Aše na schůzi 7. září.

Termín dokončení stavby byl Radou města prodloužen do 30. září, hotovo ale bude už po položení konečné vrstvy asfaltu, prováděného v těchto dnech.


Zdroj: město Aš


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář