Aš: Nové projekty pro lepší budoucnost

0

, projekt, budoucnost, nabídka, plány, generace


V nedávné době byly v Aši spuštěny dva zcela nové a v České republice ojedinělé projekty vycházející z potřeb města a již druhým měsícem rozšiřují jeho nabídku.

Prvním projektem, nesoucí název „Teens program,“ je projekt zaměřený na trávení volného času a seberozvoje mladých lidí. V přízemí budovy bývalého Ašského kulturního střediska se budou moci mladí z Aše setkávat a společně se zapojovat do dění ve městě a využívat všechny příležitosti, které se jim nabízí. K ruce jim budou mentoři a další spolupracovníci, kteří sami mládežnickými projekty prošli, a mají tedy za sebou sami velkou životní změnu. Projekt jim pomůže rozvíjet všechno, v čem jsou dobří.

"Nic Vám nedám, nic za Vás nezařídím. Ale naučím Vás, jak si to uděláte sami."

V rámci projektu  „Všichni jsme sousedé- komunitní práce v Aši“ odstartovalo také větší zapojení různých skupin lidí do městského dění. Všichni obyvatelé totiž mohou být pro město přínosem, pokud se jejich potenciál rozvíjí. Pracovníci a odborní lektoři v rámci projektu ukáží jeho účastníkům možné cesty, po kterých se budou moci vydat až k samostatnosti při řešení jejich záležitostí. Pomohou jim také v tom, aby mohli plánovat život pro jejich další generace - společně lze zvládnout mnoho. Mezi lidmi mnohdy dochází ke zbytečným konfliktům – zbytečné jsou zejména proto, že se často střetávají lidé, kteří žijí celý život pospolu. Projekt by proto měl pomoci najít lidem k sobě cestu prostřednictvím společně organizovaných akcí, jako jsou společné práce na zahradě nebo kulturní festivaly.


Zdroj: město Aš



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář