2003 – Cheb: Město eviduje první zájemce o investice v PP (TV Západ)

0

cheb, průmyslový park, investor, pavel vanoušek, jan svoboda, prodej pozemků, rra plzeň, mmr


První dva zájemci o investování v nově budovaném průmyslovém parku v Dolních Dvorech u Chebu kontaktovali místní radnici. Více než třicet hektarů zasíťovaných pozemků bude připraveno koncem letošního roku.

„O výstavbu zde se zajímá jeden český průmyslový závod a dále se zajímá jedna spediční firma s italskou účastí. Já už jsem o tom informoval na Zastupitelstvu. Její představa je, že by tu vybudovala poměrně silnou firmu s počtem pracovních míst kolem tří set pracovníků,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek.

Město bude připravené pozemky zájemcům o investování prodávat pravděpodobně za cenu mezi 350 až pěti sty korunami za metr čtvereční, která vychází z kalkulace vložených nákladů. Jednotlivé nabídky by přitom měla radnice začít vyhodnocovat již na sklonku února a března. Od loňského roku budovaný průmyslový park je podle záměru města určen pro investory s výrobními, ale také obchodními a skladovací jimi aktivitami.

„Zatím se nějaký zájemce ukazují, ale není to asi v takovém množství, v jakém se předpokládalo. Největší problém asi jsou komunikace. Cheb je pořád ještě uzavřené místo,“ připomněl starosta Chebu Jan Svoboda.

Radnice si již nechala u Regionální rozvojové agentury Plzeň, která má zkušenosti z obsazování průmyslové zóny Borská pole, zpracovat úvodní studii, jak při získávání investorů postupovat.

„Doporučuje se tam jednak, aby město vytvořilo realizační tým.  To je tým lidí, kteří by měli určité pověření vyjednávat s investory, a dál bude potřeba stanovit vlastně podmínky nebo to, co si bude Zastupitelstvo přát, preferovat z těch, kteří by se tady v této lokalitě chtěli umístit,“ přiblížil Vanoušek. 

Město chce při hledání zájemců o investování v chebském Průmyslovém parku úzce spolupracovat s vládní agenturou CzechInvest. Ta přitom doporučuje, aby byl preferován případný jeden velký investor.

„V druhé řadě také je to o propagaci města Chebu, aby tato lokalita vešla ve známost,“ dodal Svoboda.

Výstavba Průmyslového parku, která zahrnuje vybudování inženýrských sítí a páteřních komunikací, bude stát včetně předchozího výkupu pozemků zhruba 160 milionů korun. Devadesát milionů přitom město získalo formou dotace, 60 milionů z evropského programu Phare a 30 z prostředků Ministerstva pro místní rozvoj.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář