2001 – Habartov: Před policií prchal v odcizené Tatře (TV Západ)

0

2001, archiv, habartov, odcizená tatra, střelba, blažena kašparová, agresivní pachatel


Až prostřelená zadní pneumatika zastavila 23letého zloděje ze Sokolovska, který prchal před policejní hlídkou v odcizeném nákladním voze Tatra 815. Tento muž automobil odcizil z oploceného parkoviště dopravní firmy HDB Trans v Citicích u Sokolova. Ven z hlídaného areálu se dostal poté, co s vozem prorazil dvě brány a přerazil závoru u vjezdu. Ujíždějícího pachatele začala ihned pronásledovat přivolaná policejní hlídka.

„Ujížděl přes obec Bukovany na obec Habartov. V ulici Vítězná se ho snažila policejní hlídka, která mu dávala signál k zastavení, předjet. Což se jim nepodařilo, protože pachatel je vytlačil na levý okraj chodníku,“ popsala událost tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Pronásledování tedy pokračovalo dále a až v horní části habartovské ulice Vítězná se policistům podařilo ukradenou Tatru předjet. 

„Policista vystoupil z vozu a začal pachatele stavět. Ten neuposlechl výzvy k zastavení a pokračoval dále. V tu chvíli policista použil dvou varovných výstřelů,“ dodala Kašparová.

Řidič Tatry již s prostřelenými zadními pneumatikami proto prudce odbočil do slepé ulice Odboje. Na jejím konci prorazil bránu u jednoho z domků a po projetí pozemku, při kterém utrhl okapový žlab a strhl kovový přístřešek, s vozidlem zapadl do protékajícího potůčku. Policejní hlídce se pak podařilo agresivního pachatele zajistit. Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestných činů útoku na veřejného činitele, neoprávněného užívání cizí věci a poškozování cizí věci, za což mu nyní hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. 




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář