Karlovarští celníci zajistili alkohol bez dokladů, cigarety bez tabákových nálepek, i neznačený tabák

0

krimi, celníci, celní správa, alkohol, cigarety, tabák, zahřívaný tabák, karlovy vary


Karlovarští celníci zajistili od ledna do dubna letošního roku více než 2 000 lahví nezdaněného alkoholu, více než 10 tisíc kusů neznačených cigaret a téměř 13 kg zahřívaného tabáku značeného nesprávným způsobem.

Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj od začátku ledna do konce dubna zaměřili svou pozornost mimo jiné na kontroly prodeje a značení vybraných výrobků, zejména alkoholu, cigaret a tabáku. 

V karlovarském regionu za období 4 měsíců provedli více než 100 kontrol různých provozoven, z nichž více než polovina kontrol byla pozitivních. Zajistili více než 2 000 kusů lahví lihovin (více než 1 300 litrů), k nimž kontrolovaná osoba nepředložila doklady prokazující jejich zdanění v souladu se zákonem o spotřebních daních. Jen během měsíce dubna zajistili karlovarští celníci téměř 1 000 lahví nezdaněného alkoholu. 

Při dalších 10 pozitivních kontrolách odhalili od ledna bezmála 300 kusů cigaret a přes 800 gramů zahřívaného tabáku značených nesprávným způsobem a více než 10 000 kusů neznačených cigaret a téměř 13 kg neznačeného tabáku. 

Prodejci alkohol i tabákové výrobky nabízeli pod pulty svých provozoven, ale měli je také ukryté v krabicích a regálech mezi ostatním zboží, či v krabicích ve skladech.

Celková hodnota zajištěného zboží dosáhla téměř 800 tisíc korun, únik na spotřební dani, jež by vznikl jeho uvedením do prodeje, byl vyčíslen na bezmála 265 tisíc korun.

Zajištěné zboží skončilo ve skladu celní správy a zjištěná porušení kontrolovaných subjektů budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.

Zdroj: Celní správa



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář