Žlutičtí opět bodovali v učňovských soutěžích

V tradiční dřevorubecké soutěži, která se uskutečnila v Hejnicích, obsadili zruční lesní mechanizátoři ze Střední lesnické školy Žlutice přední příčky. Z Horšovského Týna, kde probíhala aranžerská soutěž Chodské kvítí, si pak šikovné studentky přivezly rovněž krásná umístění.

dezinfekce

Hejnického dřevorubce se v říjnu účastnili žáci nejen z České republiky, ale i ze Slovenska, Polska a Rakouska. Diváci se mohli na vlastní oči přesvědčit o tom, jak je lesnická práce náročná a kolik nasazení a umu vyžaduje. Soutěžilo se například ve směrovém kácení, příčných a přesných řezech či odvětvování.

„Naši školu reprezentovali žáci třetího ročníku oboru Lesní mechanizátor Pavel Weinfurter a Štěpán Jaroš. Po usilovném dvoudenním boji se Pavel Weinfurter umístil na třetím místě v kácení jednotlivců, před ním byli jen závodníci ze Slovenska. Byl tedy v České republice první. Štěpán Jaroš získal druhé místo v přesném řezu, před ním byl jen jeden závodník ze Slovenska a tedy i on byl v České republice první. V celkovém hodnocení družstev jsme obsadili třetí místo,“ upřesnila ředitelka školy Radka Stolariková.

V soutěži Chodské kvítí, která se konala začátkem listopadu, své dovednosti předvedly studentky druhého ročníku oboru Zahradnické práce Tereza Matoušková, Hana Toušková a Helena Majorszká. Téma soutěže bylo „V zajetí podzimu a svíček“. Soutěžilo se v disciplínách, jako byl šperk pro dámu, podzimní svícen či volné aranžmá.

„Porota hodnotila výtvarné a estetické pojetí, technické provedení a celkový dojem a díky své skvělé práci se Hana Toušková umístila na třetím místě. Po sečtení bodů všech soutěžících za jednotlivé školy obsadily žákyně třetí místo,“ dodala Stolariková.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy