Ženou regionu se v našem kraji stala propagátorka dětského sportu

Vítězkou 9. ročníku prestižní ankety Žena regionu se v Karlovarském kraji stala trenérka a předsedkyně klubu Triatlet Karlovy Vary Lucie Markusková, která přivedla ke sportu stovky dětí. V hlasování veřejnosti obdržela v konkurenci dalších devíti nominovaných žen z regionu nejvíce hlasů.

dezinfekce

Slavnostní předání cen v anketě se uskutečnilo ve čtvrtek 11. října v Galerii umění Karlovy Vary. Ocenění Lucii Markuskové předali za přítomnosti zástupců soutěže a partnerů hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová a výkonná ředitelka neziskového projektu Žena regionu Marie Heřmánková. Cenu hejtmanky Karlovarského kraje získala zdravotní sestra chebské nemocnice Věra Luhanová, která svůj volný čas věnuje mobilní hospicové péči, a dále kontrolorka Simona Stojanová, jež spoluzaložila nadaci Andělská křídla. Slavnosti byly přítomny také ostatní finalistky regionálního kola. 

„Karlovarský kraj je tradičně partnerem ankety, protože v našem regionu žije spousta výjimečných žen, které bez nároku na ocenění pomáhají ostatním, pracují s dětmi, věnují svůj volný čas aktivitám pro druhé. Okolí o tom většinou ani neví, proto na ně chceme upozornit a jejich činnost zviditelnit. Naše úcta a respekt patří nejen vítězce ankety, ale všem nominovaným dámám,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Nová držitelka titulu Žena regionu v Karlovarském kraji Lucie Markusková je předsedkyní klubu Triatlet v Karlových Varech. Od roku 2005, kdy sportovní klub zaměřený na atletiku a triatlon vznikl, rozšířila základnu ze zhruba 20 dětí na současných 620 dětí, mládeže i dospělých. Denně se věnuje administrativě, ale především tréninkům dětí. Zajišťuje rovněž závody, soustředění, zvyšování kvalifikací trenérů a rozhodčích. Své činnosti věnuje během roku i většinu víkendů, kdy probíhají soutěže. Mimo jiné se ale vzorně stará o své dva malé syny. 

Lucie Markusková postupuje do národního kola soutěže Žena regionu, kde si prvenství odnese ta z krajských vítězek, která v hlasování veřejnosti obdržela absolutně nejvyšší počet hlasů. Vyhlášení celostátní vítězky se bude konat 25. října 2018 v Senátu Parlamentu ČR.

Další finalistky regionálního kola ankety Žena regionu 2018:

Věra Luhanová – Cena hejtmanky Karlovarského kraje
Věra pracuje v chebské nemocnici jako zdravotní sestra. Mimo to pomáhá v lázeňském domě a na endoskopickém sále v Chebu a Sokolově. Dále ve volném čase pomáhá v chebském mobilním hospici nevyléčitelně nemocným lidem v posledních chvílích života. Všechny peníze navíc dává každý měsíc na charitu.

Simona Stojanová – Cena hejtmanky Karlovarského kraje
Simona pracuje jako kontrolorka a má dvě děti. Ve volném čase pomáhá malé holčičce s mozkovou obrnou, spoluzaložila nadační fond Andělská křídla a stala se členem Kulturního sdružení, které pořádá zájezdy, tábory a aktivity pro děti. Je dokonce členkou Hornického spolku a trénuje děti karate.

Adéla Drahokoupilová
Adéla je vysokoškolská studentka a extraligová hráčka basketbalového klubu v Karlových Varech. Ve svém volné čase pomáhá Pavlovi Kovářovi z Ostrova, který po nešťastném skoku do vody ochrnul a je závislý na pomoci druhých.

Zdenka Šlárová
Zdenka je ředitelkou a spolumajitelkou zvířecího krematoria v Chodově. Cenami zvýhodňuje seniory, asistenční a pracovní psy a zvířata adoptovaná z útulků. Je příkladem aktivní matky, která bere mateřství nikoli jako překážku, ale jako příležitost pro další rozvoj.

Alena Votavová
Alena pracovala pro Diecézní charitu Plzeň v projektech pro Cheb, kde pomáhala lidem bez domova a drogově závislým. Osud ji však zavál jiným směrem. Spoluzaložila Hospic Sv. Jiří a věnuje se péči o nevyléčitelně nemocné.

Markéta Květoňová
Markéta je zakladatelkou podpůrných rodičovských skupinek v Karlových Varech. Pořádá je ve volném čase a zdarma. Dále pořádá workshopy nošení dětí v šátku a festivaly. Pracuje jako laktační poradkyně, je maminkou tří dětí, spolupracuje s odborníky a neustále se vzdělává.

Markéta Tarasová
Markéta je sportovní trenérkou. Pořádá sportovní akce pro veřejnost, aktivně podporuje charitativní akce, pořádá celodenní pěší výlety po Karlovarském kraji, sjezd řeky Ohře na raftech, návštěvy Domu s ošetřovatelskou péčí. Jejím posledním počinem je akce s názvem SEBER TO, ve které upozorňuje na stále větší znečištění kraje.

Libuše Teubnerová
Libuše je divadelní herečka. Vyrůstala v divadelnické rodině, prošla divadly v Klatovech i Chebu. Do roku 2002 byla chebskou zastupitelkou a tři roky zasedala v Městské radě. V roce 2011 oslavila zlatou svatbu a také zlaté výročí jejího soužití s městem Cheb.

Jitka Pokorná
Jitka je starostkou města Nová Role. Věnuje se také zdravotnictví a charitě. Pracuje také v sociálním a zdravotním výboru, aktivně pomáhá rodinám, které se dostaly do složité životní situace, je patronem dětského domova. Každý rok pořádá charitativní burzu, pracuje jako dobrovolník mobilní hospicové péče, aktivně podporuje pěstouny, stará se o opuštěné seniory. Sama je pěstounkou, maminkou i babičkou.

O tom, že můžete hlasovat v soutěži Žena regionu, jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.10.2018 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy