Zástupci kraje vysvětlují na krajských školách plánované slučování. Chystá se setkání se starosty

Krajské zastupitelstvo v minulém týdnu odsouhlasilo úpravy oborové struktury středních odborných škol. Na základě změn přejde vedení čtyř škol v regionu pod nástupnické školy.

dezinfekce

Žáci i pedagogové nadále zůstanou ve svých školách a dokončí vzdělávání tam, kde jej započali. Do jednotlivých škol se vypravil krajský radní Jaroslav Bradáč, aby učitelům i studentům vysvětlil podstatu změn a vyvrátil nepravdivé informace o rušení škol a přesunu žáků.

„Smyslem mých návštěv je to, aby pedagogové i žáci obdrželi pravdivé a přesné informace. Tedy že se žádná ze škol nezavírá a všichni žáci budou moci školu dokončit tam, kde se v současnosti vzdělávají. Sloučením škol vždy pod jedno vedení se zlepší podmínky a prostředí pro studium žáků a doufáme, že i jejich studijní výsledky,“ uvedl radní.

Slučování se týká Střední průmyslové školy Loket, SOŠ a SOU Nejdek, Střední zemědělské školy Dalovice a SOU Horní Slavkov. Mezi jejich řediteli a řediteli nástupnických škol, kterými je ISŠTE Sokolov, SPŠ Ostrov, SŠ stravování a služeb Karlovy Vary a ISŠ Cheb už v současnosti začala jednání o převodu vedení na nástupnickou školu a o nastavení systému spolupráce.

„Uvedu příklad, od příštího školního roku bude na základě dohody obou ředitelů náborován 1. ročník oboru Agropodnikání pro školu v Dalovicích. V této souvislosti musí nástupnická škola, ISŠ Cheb, naplánovat nábor a přijímání nových žáků. Také ostatní musí pracovat na tom, aby se společně domluvili, jak sladí své představy s potřebami žáků a pedagogů,“ vysvětlil Jaroslav Bradáč. 

V tomto týdnu rovněž zasedne krajská pracovní skupina, jež by měla přijít s náměty na usnadnění změn oborové struktury a jejich bezproblémové uskutečnění. Své připomínky skupina předloží krajským zastupitelům k posouzení.

„Chci také naplánovat setkání skupiny se starosty Lokte, Horního Slavkova, Dalovic a Nejdku, abychom je seznámili s postupnými kroky, které se úprav oborové struktury týkají. Budeme mluvit mimo jiné o tom, že se kraj chystá zavést stipendia pro studenty, kteří by si vybrali „agroobory“, případně o dalších motivačních programech,“ dodal radní.

O tom, že krajská pracovní skupina bude řešit změny v oborech středních škol jsme vás informovali zde.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy