Žáci karlovarské umprumky vyjeli na zkušenou do Francie

Již podruhé se vydali žáci keramických oborů Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech (SUPŠ) na odbornou stáž do francouzského Longchampu nedaleko Dijonu. V tamním lyceu se karlovarští "keramici" dva týdny seznamovali s novými technikami práce.

dezinfekce

Pestrá výuka byla převážně praktická, studenti se učili točení na hrnčířském kruhu, dekoraci pod glazuru, tvorbu metrové vázy klasickou technikou za pomoci lana a forem.

„Třešničkou na dortu byla lekce výroby keramiky starou japonskou technikou Raku, za použití přímého ohně. To vše probíhalo v nových moderních prostorách lycea,“ uvedl Martin Tamáš, pedagog SUPŠ Karlovy Vary.

Ve volném čase žáci navštívili blízký Dijon, burgundské vinice, historické město Beaune a měli možnost jít na lekci šermu. Jeden prodloužený víkend strávili v Paříži. Celý pobyt měli hrazen z projektu Erasmus+ s názvem První stáže v zahraničí.

„Přínos zahraničních projektů a aktivit je pro žáky nesporný, a to nejen z hlediska odborného, ale také proto, že komunikačním jazykem těchto projektů je angličtina,“ uzavřel Tamáš.

Podobné stáže organizuje SUPŠ pravidelně a žáci školy mají možnost porovnat své schopnosti a dovednosti v oboru s vrstevníky z celé Evropy.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.06.2018 15:30




0 +
 

Hlavní zprávy