Žáci karlovarské obchodní akademie dosáhli historického úspěchu

Precizní jazykové znalosti prokázali žáci Obchodní akademie, vyšší odborné školy cestovního ruchu a jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary v mezinárodních jazykových zkouškách EFB - International Business. V konkurenci obchodních akademií z celé ČR letos obsadili v těchto zkouškách 1. místo.

dezinfekce

Zkoušky se realizují ve spolupráci s Londýnskou komorou obchodu a průmyslu (London CHamber of Commerce and Industry International Qualifications) a získaný certifikát má celoživotní platnost. Žáci obchodní akademie se každoročně díky skvělým výsledkům u těchto zkoušek umisťují na předních místech. Letošní vítězství je však mimořádným úspěchem.

„Ne vždy se žáci středních škol z našeho kraje takto hromadně prosazují v celonárodní konkurenci. Z celkového počtu 60 žáků školy jich 50 prospělo s vyznamenáním. Máme z toho velkou radost,“ upřesnil ředitel školy Pavel Bartoš.

Karlovarská obchodní akademie jako jediná střední škola v Karlovarském kraji umožňuje svým žákům se na tyto zkoušky v průběhu studia připravit a získat tak mezinárodně uznávaný certifikát. Podařilo se jí dokonce získat statut výukového centra Londýnské komory obchodu a průmyslu. S tímto certifikátem mají absolventi velkou výhodu při uplatnění na trhu práce, kde působí stále více zahraničních firem, které vyžadují odbornou znalost anglického jazyka. Je také uznáván univerzitami a firmami ve všech členských státech Evropské unie, ale i v dalších 130 státech celého světa.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy