Žáci gastronomických oborů si prověřili své dovednosti

Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary se zapojila ve spolupráci s hospodářskou komorou IHK Bayreuth do projektu s názvem "Srovnávání výstupů vzdělávání gastronomických oborů ve vzdělávacích systémech ČR, Bavorska a Itálie."

dezinfekce

Čeští, němečtí a italští žáci posledních ročníků těchto oborů mají díky tomu příležitost v mezinárodním měřítku prakticky prověřit a porovnat schopnosti a dovednosti, kterých během studia nabyli.

Zázemím dvoudenního praktického úsilí žáků se tentokrát stala školní restaurace Luna v Karlových Varech. Oba dny se nesly v pracovním duchu, ať už šlo o přípravu vybraných lahůdek, slavnostní stolování a úroveň servisu. Pedagogové i žáci se kromě výměny cenných odborných zkušeností také navzájem seznámili s procesem odborného vzdělávání účastnických zemí. 

„Nezapomněli jsme ani na poznávání krás našeho regionu. Setkání bylo velmi přínosné a motivující jak pro žáky, tak i pedagogy tří evropských zemí,“ doplnil ředitel Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary Jiří Neumann.  Karlovarští studenti se mohou těšit na další etapu projektu, která proběhne příští rok v italském Brixenu.


Zdroj: Krajské listy Karlvovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy