Z našeho regionu dostane vysokoškolské stipendium 18 nových studentů

Kraj stipendium schválil všem žadatelům, sdělil krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč. Ročně kraj dává na vysokoškolská stipendia asi 1,4 milionu korun, chce tak mladé lidi motivovat k tomu, aby se po dokončení studia vrátili zpět do regionu.

dezinfekce

"Je to opět převážně na obory, které jsou v našem kraji žádané. Jsou tam čtyři lékaři, strojní technici, elektrotechnici, jsou tam i právníci. Jsme rádi, že ten zájem mají. Podmínkou toho stipendia samozřejmě je, že se vrátí do kraje a budou pracovat tady," dodal Jaroslav Bradáč.

Stipendia současně nadále pobírají i studenti, kterým už kraj příspěvek schválil v minulých letech. V akademickém roce 2017/2018 je to celkem 58 studentů, v předchozím roce to bylo 57 studentů. Po absolvování vysoké školy musí příjemci stipendia pracovat v kraji nejméně tolik let, kolik let stipendium pobírali. Jeho výše je 24.000 korun na akademický rok. Další podmínkou je trvalé bydliště v kraji, žadatelé musí být studenti nejméně 2. ročníku bakalářského studia. Příspěvky pro vysokoškoláky zavedl Karlovarský kraj v roce 2014.

Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy