Výzva pro přemýšlivé děti: Přihlaste se do Logické olympiády

Logické uvažování, pohotovost, představivost a rychlost úsudku – tak to jsou dovednosti, které rozhodují o úspěchu v Logické olympiádě.

dezinfekce

Soutěž pořádá letos již pojedenácté Mensa ČR a zájemci se do ní mohou hlásit do konce září. Na nejšikovnější řešitele úloh čekají hodnotné ceny. Partnerem akce je Karlovarský kraj. 

Na rozdíl od oborových soutěží nabízí Logická olympiáda úlohy nezávislé na úrovni vzdělání. Proto se jí mohou účastnit děti od předškolního věku až po středoškoláky.

„Daří se nám přivést děti a mládež blíže k logickým úlohám a významným úspěchem bývá i odhalování skrytých talentů, k čemuž potřebujeme i spolupráci škol a pokud možno zapojení celých školních tříd plošně,“ vysvětluje místopředseda Mensy ČR Petr Čavojský.

V loňském roce se do soutěže přihlásilo 61 451 dětí z celé republiky. Jen v Karlovarském kraji to bylo 2166 žáků a studentů.

„Zájemci se mohou registrovat na webových stránkách www.logickaolympiada.cz, a to až do 30. září. Od října pak začíná základní kolo soutěže. To opět proběhne on-line. Přihlásit se a soutěžit je možné z kteréhokoliv počítače připojeného k internetu. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do krajských kol a následně do celorepublikového finále, které se uskuteční koncem listopadu v Praze a v němž budou děti soutěžit o hodnotné ceny,“ doplnil Petr Čavojský.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy