Vlčí máky. Tradiční sbírka na pomoc válečným veteránům

Dnes, 11. listopadu, si lidé po celém světě připomínají padlé a oběti válek. Právě na toto datum připadá Den válečných veteránů. Jeho neodmyslitelným symbolem je květ vlčího máku. Jediným oficiálním držitelem této ochranné známky je Nadační fond REGI Base I. Částkou 50 Kč za jeden vlčí mák přispěje každý dárce na pomoc těm, kteří za nás sloužili a teď potřebují naši pomoc. Nejsou to pouze váleční veteráni, ale také policisté či hasiči zranění ve službě.

dezinfekce

Symbolika vlčího máku je po desítky let spojená s Dnem válečných veteránů. Ve všech vyspělých zemích je tento symbol již dlouhou dobu zaregistrovaný a tím pádem chráněný proti možnému zneužití.

„Přál bych si, aby se symbol vlčího máku nevztahoval pouze k jednomu dni, ale aby jej bylo možné zakoupit kdykoliv, v průběhu celého roku. Jedině tak je možné zajistit kontinuální financování pomoci těm, kteří za nás sloužili. Mrzí mě, když je tato symbolika v některých případech zneužívána a dárci investují své peníze v dobré víře, a přitom k těm potřebným se nakonec nedostanou. I proto jsme se v nadačním fondu rozhodli symbol vlčího máku zaregistrovat jako ochrannou známku. Nepoctivé prodejce budeme nuceni nahlásit policii,“ říká zakladatel Nadačního fondu REGI Base I. Hynek Čech.

Více informací o činnosti fondu a jeho výsledcích naleznete na www.regibase.cz.

Nadační fond REGI Base I. pomáhá od roku 2011 těžce zraněným válečným veteránům, vojákům, policistům a hasičům. Zajišťuje pro ně nejmodernější robotické rehabilitační vybavení a kompenzační pomůcky, vyhledává specializovanou lékařskou a rehabilitační pomoc doma i v zahraničí.

Dárcovské SMS: DMS REGIBASE 90 na telefonní číslo 87 777
Transparentní účet REGI Base: Fio banka, a.s. 2900415315 / 2010


Zdroj: Bohuslav Zajkr, Nadační fond REGI Base I.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.11.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy