Vláda schválila investiční pobídku pro BMW

Německý automobilový koncern BMW Group chystá na Sokolovsku vybudování zkušebního centra pro autonomní vozy. Na uskutečnění svého záměru získá od státu investiční pobídku ve výši 528,7 milionu korun. Na svém jednání to schválila v tomto týdnu česká vláda.

dezinfekce

BMW by mělo v následujících letech vložit do výstavby centra okolo 2,55 miliardy korun. Vzniknou stovky atraktivních pracovních míst.

„Schválení investiční pobídky velmi vítám, protože vybudování zkušebního centra je klíčovou investicí pro rozvoj našeho regionu. Karlovarský kraj se v rámci memoranda uzavřeného s automobilovým koncernem BMW zavázal, že postaví příjezdovou cestu k polygonu včetně nabíjecí stanice. Stavba je zahrnuta v akčním plánu programu Restart určeném pro strukturálně postižené regiony. Ministerstvo dopravy potvrdilo, že peníze na vybudování silnice třetí třídy půjdou prostřednictvím Státního fondu dopravní infrastruktury. Práce na dopravním napojení by mohly začít v dubnu 2019,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

Nové zkušební centrum se bude rozkládat na ploše přibližně 500 hektarů severně od Sokolova. Provádět se tam budou testy pro vývoj a validaci asistenčních systémů řidiče pro částečně a plně automatizované řízení, stejně jako testy pro vývoj vozidel s alternativními pohony a testy zajištění kvality. Centrum má zahájit provoz do konce roku 2022.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy