Vichřice řádila i na Ašsku

Vyvrácené stromy na několika místech, náraz vlaku do překážky, poškozená střecha na domu v Mokřinách, přerušená dodávka elektrické energie. To je výsledek řádění vichřice na Ašsku, která se v minulých dnech přehnala přes území celé České republiky. V současné době se již situace uklidnila, společnost ČEZ kalamitní stav pro Karlovarský kraj odvolala 11. 3. ve 22 hodin.

dezinfekce

V sobotním výčtu událostí je například spadlý strom v Kmochově ulici, náraz ranního vlaku na trati v Mokřinách do stromu (srážka se naštěstí obešla bez zranění), v nedělním „odfouknutá“ střecha na domu v Mokřinách, strom přes cestu na Skalce u Hazlova, u esíčka nad Patou a ve Vernéřově. Pondělní statistika zaznamenala spadlý strom na vrata autoservisu v Okružní ulici a spadlé dráty elektrického vedení v Trojmezí. Zatím poslední událostí je spadlý strom v Selbské, nahlášený v úterý kolem 3. hodiny.

Na majetku města vichřice způsobila minimální škody. Evidovány jsou například čtyři vyvrácené stromy na hřbitově, které naštěstí nepoškodily žádný z náhrobků. V souvislosti s vichřicí správce městské zeleně požádá orgán státní správy o povolení k pokácení pásu smrků, rostoucích uprostřed hřbitova. Nahrazeny budou vhodnou zelení. Škody na lesních pozemcích tento výčet nezahrnuje.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.03.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy