Vedení kraje poděkovalo úspěšným sokolovským vzpěračům

Hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová a náměstek Petr Kubis včera přivítali na krajském úřadě významnou návštěvu.

dezinfekce

Pozvání přijal trojnásobný mistr Evropy Dominik Oračko, kterému se podařilo v Miláně získat tři zlaté medaile v nejtěžší váhové kategorii nad 94 kg a vytvořit dva nové evropské rekordy, a další reprezentant České republiky ve váhové kategorii do 50 kg Marek Polhoš. Oba úspěšné sportovce doprovodil oddílový trenér Slavomír Rychnavský. 

V úvodu setkání se mladí sportovci z TJ Baník Sokolov podělili o zážitky z juniorského mistrovství Evropy a prozradili, jak probíhaly náročné přípravy na hlavní šampionát. Ty se samozřejmě neobešly bez zranění, kdy si Dominik poranil zápěstí. I přesto však nezklamal. Zlaté medaile získal v trhu, ve dvojboji a v nadhozu. U prvních dvou soutěžních disciplín navíc vytvořil nové evropské rekordy. 

„Ráda bych vám pogratulovala k úžasným sportovním výkonům a poděkovala za skvělou reprezentaci Karlovarského kraje. Je dobře, že se věnujete tomuto sportu, a co je důležité, že vás hlavně baví. Zároveň jste i velkou motivací pro ostatní vrstevníky,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Jako poděkování pak oběma talentovaným vzpěračům předala drobné dárky, včetně poukazů na sportovní vybavení.

Jak prozradil trenér Slavomír Rychnavský, nyní čeká sportovce turnaj v Rakousku, kam se sjedou vzpěrači z celé Evropy. Po prázdninách pak kluci nastupují na střední školu. Marek by se chtěl vyučit automechanikem a Dominik kuchařem. Oba dva se vzpíraní věnují od svých 13 let a v budoucnu o nich jistě ještě uslyšíme.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.08.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy