Vánoční stromek ze sokolovské nemocnice plní přání dětem z dětských domovů

Vánoční stromek, který plní přání dětí. Takový mají na centrálním registru sokolovské nemocnice. Na stromečku visí ručně napsaná přání dětí z domova v Horním Slavkově a Chebu.

dezinfekce

Přání si rychle rozebrali dobrovolníci a dárky nakoupili. Princip tak připomíná populární projekt Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata.“

„Děti si přály hračky, oblečení, kosmetiku, boty, spacák, kufr, sportovní potřeby. Dobrovolníci dárky nyní postupně odevzdávají na interním oddělení. Sokolovští lékaři navíc věnovali 20.000 korun. Zřídili jsme transparentní účet, na který mohou lidé posílat peníze. Ty poslouží k nákupu dalších dárků pro další děti,“ uvádí Lucie Rašková vrchní sestra interního oddělení.

Transparentní č.ú.: 4119164043/0800

„Sám vím, jaký mají děti z dárků radost. Když pod stromečkem nenajdou nic, tak to musí být smutné, proto jsme se do akce zapojili a část výplaty dětem z dětských domovů věnovali,“ říká primář interního oddělení Martin Straka, sám pyšný otec tří dětí.

Celá tato akce bude slavnostně zakončena 19.12. vánoční besídkou, která se bude konat v sokolovském Domě kultury.

„Na té dětem předáme dárky a přidáme ještě vybranou částku. Děkujeme všem, co se s námi na této krásné akci před Vánoci podíleli a pomohla nám tak vykouzlit úsměv těm, co si to opravdu zaslouží,“ uzavřela s úsměvem na rtu Lucie Rašková.


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov a Nemocnice Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy