V sobotu se uskuteční sedmý ročník Sbírky potravin

Organizátorem Sbírky potravin bude od letošního roku společně Česká federace potravinových bank a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR, zastupující sedm největších obchodních řetězců působících na českém trhu. Po úspěchu minulých let se pravidelná potravinová sbírka letos poprvé rozšíří také o jarní část a od letoška se tak bude konat vždy dvakrát ročně.

dezinfekce

Další letošní novinkou bude pilotní zařazení možnosti darovat potraviny přes on-line shopy iTesco.cz a Rohlik.cz. Dominantní však zůstane osvědčené darování potravin přímo v prodejnách obchodních řetězců (jejich seznam i umístění viz interaktivní mapa na www.sbirkapotravin.cz). 

Sedmý ročník Sbírky potravin se uskuteční v sobotu 18. května 2019 v době od 8 do 18 hodin ve vybraných obchodech v celé České republice. V Karlovarském kraji budou moci zákazníci potkat dobrovolníky v 11 prodejnách v Sokolově, Karlových Varech, Chebu, Aši, Mariánských Lázních a Ostrově.   

„Na sbírku se moc těšíme. V našem skladu potravin nám nejvíce chybí konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej a základní a dětská drogerie,“ vyjmenoval Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje z.s. 

Díky dobře fungující logistice se dostávají potraviny a drogerie ke všem potřebným v místech sbírek. Dárci tak mají jistotu, že potravinami nebo drogistickým zbožím pomáhají potřebným ve svém okolí.

„Výtěžek sbírky třídíme a následně předáváme charitativním organizacím poskytujících pomoc zejména seniorům, matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů, postiženým či lidem bez domova a v nouzi, a to ve městech a v regionech, kde se sbírka uskutečňuje,“ doplnil Hloušek. 

První ročník potravinové sbírky se uskutečnil na podzim 2013. Během dosavadních šesti ročníků se vybralo celkem 1 625 tun trvanlivých potravin a drogistického zboží. Jen v loňském roce se ke všem potřebným dostalo v přepočtu přes půl milionu porcí jídla. 


Zdroj: Milan Hloušek, Potravinová banka Karlovarského kraje z.s.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.05.2019 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy