V republikovém šampionátu v běhu zdravotníků zvítězila sestra ze sokolovské nemocnice

Tři medaile, z toho jednu zlatou, si z republikového šampionátu v běhu zdravotníků přivezly dvě zaměstnankyně sokolovské nemocnice, které startovaly pod její hlavičkou.

dezinfekce

Mistrovství České republiky zdravotníků a složek Integrovaného záchranného systému se konalo v rámci Běhu metropole, což je seriál veřejných běžeckých závodů po městských částech Prahy. Záštitu nad seriálem převzala atletická legenda Jarmila Kratochvílová.

Podle hlavního organizátora Romana Jaroše se ho účastnila zhruba stovka zdravotníků i zaměstnanců integrovaného záchranného systému z celé republiky, kteří startovali na trati dlouhé šest kilometrů.

„Na možnost startovat pod hlavičkou Nemocnice Sokolov reagoval náš tým fyzioterapeutek z rehabilitačního oddělení. Byla to pro ně týmová výzva a my jsme jejich účast finančně podpořili,“ uvedla Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Sokolov.

Fyzioterapeutka Zdenka Havlová skončila druhá ve věkové kategorii od 49 let, zdravotní sestra Hana Staňková z oddělení rehabilitace skončila na druhém místě celkově mezi všemi ženami, ale zároveň se stala mistryní České republiky v kategorii od 39 do 49 let.

„Běhání je naším velikým koněm a psychologem. Běháme jak čas a chuť dovolí. Radit nikomu nechceme, jen podotknout jediné, že na chmury a stáří pohyb hodně pomůže,“ uvádí shodně.

„Chtěly jsme závody vyzkoušet, protože to není masová záležitost. Příští rok bychom chtěly vyrazit znovu. Obě se věnujeme dlouhým trasám. Jiné disciplíny než běh neprovozujeme,“ uvedly sokolovské zdravotnice s tím, že obě souzní s mottem ředitele závodu Romana Jaroše „Pohyb je život, běháme, abychom žili.“

Podle ředitele sokolovské nemocnice Jaroslava Kratochvíla je takový úspěch tou nejlepší reklamou a také skvělou vizitkou před pacienty.

„ Je vidět, že o naše pacienty se starají lidé, kteří jsou na první pohled ve výborné kondici a své práci dělají to nejlepší jméno,“ uzavřel Kratochvíl.


Zdroj: facebookové stránky Nemocnice Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy