V rámci projektu Máme rádi zvířata navštívili veterinární inspektoři přes 300 mateřských školek

V rámci letošního druhého ročníku vzdělávacího projektu „Máme rádi zvířata“ navštívili v průběhu září a října veterinární inspektoři 302 mateřských školek ve všech krajích České republiky.

dezinfekce

V nich během 320 uskutečněných přednášek předali odlehčenou a věku posluchačů přizpůsobenou formou informace o zásadách zodpovědné péče o zvířata více než 7600 předškoláků. To je o čtvrtinu více než během loňského premiérového ročníku. Celou akci stejně jako loni zajišťovali vlastními silami zaměstnanci Státní veterinární správy (SVS). Finančně ji podpořilo ministerstvo zemědělství.

Podobně jako loni je i letos součástí projektu soutěž o nejhezčí dětský obrázek se zvířecí tématikou. V jejím rámci mohou školky, kde letos přednášky proběhly, zasílat své výtvory až do konce letošního listopadu na e-mailovou adresu: mrz@svscr.cz. Následně bude vybrán nejlepší obrázek. Ceny vítězné školce v průběhu prosince přijede osobně předat ústřední ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád.

Vzhledem k velkému zájmu o účast v projektu ze strany mateřských školek a velmi pozitivním ohlasům, usiluje SVS o získání potřebných finančních prostředků, aby mohl projekt pokračovat i v příštím roce. V roce 2017 v rámci prvního ročníku projektu proběhlo 256 přednášek ve 212  školkách a počet „proškolených“ dětí překročil 6000.

O tomto projektu jsme vás informovali zde.


Zdroj: Státní veterinární správa

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.11.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy