V rámci policejní Speed Marathon v Karlovarském kraji překročilo rychlost 109 řidičů

Na území Karlovarského kraje ve středu dne 18. dubna 2018 proběhla v rámci celé Evropy dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL s názvem Speed Marathon, která byla zaměřena na kontrolu rychlosti vozidel.

dezinfekce

Do bezpečnostní akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost během měsíce února, navrhnout místa vhodná k měření rychlosti. Jednalo se o místa, která podle svého úsudku mohou občané považovat například za riziková a problémová.

Policisté v Karlovarském kraji na základě vytipování občanů vybrali i s ohledem na konkrétní dopravně bezpečnostní situaci v dané lokalitě přes 40 míst, na kterých v průběhu 24 hodin po určitou dobu měřili rychlost.

Do akce bylo zapojeno přes tři desítky dopravních policistů, kteří zkontrolovali přes 460 vozidel a zjistili celkem 154 přestupků.

I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, je zarážející kolik řidičů přesto nedodrželo stanovené rychlostní limity. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo celkem 109 řidičů. Devětadevadesát z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou a 10 řidičů oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Dalšími zjištěnými prohřešky řidičů bylo například nepoužití bezpečnostních pásů, zádržných systémů a nevyhovující technický stav vozidel.

Během akce policisté zjistili také jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem drog. Vyzvali ho, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní na cannabis. Další z řidičů řídil osobní vozidlo i přesto, že měl platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny.

O této policejní akci jsme vás informovali zde.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy