V našem kraji by mohla vzniknout pobočka Fakulty dopravní ČVUT

V návaznosti na plánovaný výcvik pilotů na karlovarském letišti by v Karlovarském kraji mohla vzniknout pobočka Fakulty dopravní ČVUT Praha.

dezinfekce

Studovali by zde budoucí piloti, mechanici a další specialisté v letovém provozu. Médiím to v tomto týdnu potvrdila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

„O této možnosti jsem jednala s vedením fakulty dopravní a dohodli jsme se na tom, že připravíme společnou smlouvu, závazný dokument o tom, že by se v horizontu zhruba 3 let mohla pobočka otevřít. Určena by byla nejen pro české, ale i zahraniční studenty a počítá se i s výukou v anglickém jazyce. Letecká doprava je v současnosti čím dál rozšířenější a potýká se s nedostatkem pilotů i pozemních zaměstnanců letišť. Karlovarské letiště má navíc velký potenciál. S ČVUT spolupracuje právě i letecká škola F AIR, která cvičí mimo jiné absolventy této univerzity. Kdyby se uzavřela smlouva, hned poté můžeme usilovat o získání finančních prostředků v rámci programu Restart, ze kterého by se mohlo financovat zázemí pro studenty a budoucí vznik plnohodnotné veřejné vysoké školy na našem území, což je jeden ze strategických projektů kraje," uvedla hejtmanka.

Podle prvních předpokladů by v pobočce mohlo studovat až okolo 600 studentů.

V případě uzavření smlouvy by vznikly pracovní týmy, které by řešily konkrétní podmínky potřebné ke studiu. Součástí školy by mohly být i laboratoře, kde by se rozvíjel výzkum.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.02.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy