V krajské knihovně se konal odborný seminář o problematice drog

Že i hodné děti berou drogy? Právě na toto téma se v polovině května konal seminář v Krajské knihovně Karlovy Vary, který se věnoval návykovým látkám a závislostem u dětí a dospívajících.

dezinfekce

Akci připravil Odbor bezpečnosti a krizového řízení Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Více než stovku účastníků z řad krajských zastupitelů, starostů, zaměstnanců obecních úřadů, nestátních neziskových organizací, pedagogů i policistů přivítal na semináři náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Petr Kubis.

„Sám jsem se s problematikou výroby a prodeje drog často setkával během své policejní praxe a myslel jsem si, že na úrovni kraje najdeme rychlá a snadná řešení. Všichni mi ale určitě dají za pravdu, že taková neexistují. Máme nyní nicméně možnost společně porovnat své zkušenosti a získat nové informace od odborníků, kteří se oblastí adiktologie denně zabývají,“ uvedl. 

Mezi přednášejícími byl například plukovník Josef Rada z Národní protidrogové centrály, který hovořil o rizicích, které s sebou výroba drog dlouhodobě přináší, ať už se to týká především nárůstu počtu pěstíren marihuany či produkce pervitinu. Kazuistikami dětských uživatelů drog se ze své praxe zabývala MUDr. Jitka Vávrová. O příčinách užívání drog u dětí hovořil MUDr. Marian Koranda. Závěrečný příspěvek psychologa Marka Hermana „Bída otců“ se zaměřil na téma chybějícího otce v rodině, což je jeden z možných faktorů vzniku závislostí u dětí a mladistvých. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.05.2018 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy