Úvodní závod seriálu Noční běhy Chebskem se běžel v Třebeni

Úvodní závod třetí sezóny Nočních běhů Chebskem přilákal v sobotu večer do Třebeně u Františkových Lázní 127 běžců v dospělých kategoriích a 24 dětských závodníků.

dezinfekce

Na startovní čáru se v půl šesté večer postavilo 24 dětí ve čtyřech věkových kategoriích. Novinkou letošního ročníku je dětský seriál, i dětem se tedy budou za jejich pořadí započítávat body do celkového hodnocení. O hodinu později odstartovalo z brány třebeňského kulturního domu 127 dospělých na jejich pětikilometrovou trať. Ta vedla v úvodu a v závěru pochopitelně hostitelskou obcí. Běžci si ale ve větší míře užili otevřenou krajinu kolem polí, lučin a rybníka. Tedy pokud ji ve své rychlosti při svitu čelovek stíhali vnímat. Nejrychlejší ze všech deseti kategorií (muži a ženy do 29, 39, 49, 59 let a starší) byli za své výkony oceněni při slavnostním vyhlášení výsledků na pódiu kulturního domu, kde z rukou starosty Třebeně Antonína Kaliny a pořadatelů převzali diplomy, věcné ceny a byli dekorováni medailemi.

Třebeňskou trať jako první v historii zdolal s časem 00:20:58,30 Ladislav Šinka (M29). V těsném závěsu za ním protnuli cílovou čáru borci z vyšších věkových kategorií Jakub Merle (M39) a Slávek Švejdar (M49). Nejlepším v kategorii M59 byl Steffen Steinke. Naplněna byla i kategorie nejstarších mužů, nejrychlejší ze seniorů byl Jiří Královec.

Mezi ženami výtečně zabojovala Alena Srogoňová (Z29), když jí časomíra zaznamenala krásný čas 00:23:33,61. O tři minuty za sebou nechala vítězkyně dalších dvou kategorií Štěpánku Dančovou (Z49) a Patricii Procházkovou (Z39). Vyběhnout v Třebeni se vyplatilo opět i Dagmar Vysocké (Z59), která se na běžeckých akcích Rozběhnito.cz umísťuje na čelních pozicích své kategorie pravidelně. Příjemným zpestřením bylo v Třebeni udělování bramborových medailí za čtvrté pozice. Jak jinak, když jedním ze sponzorů byla symbolicky místní bramborárna. Květiny pro nejúspěšnější ženy věnovalo z místní produkce Zahradnictví Hrdlička a o ostatní ceny včetně tomboly se postaral hlavní partner závodu Travel Free Shop Svatý Kříž. Pozitivní ohlasy na zajištěné zázemí, občerstvení v cíli a vyhlášení na sebe nenechaly dlouho čekat. Vytápěné zázemí třebeňského kulturního domu bylo v tuhých mrazech zatím tím nejlepším pořadatelským počinem v historii Nočních běhů Chebskem. Velké poděkování za poskytnutí tohoto komfortního zázemí patří obci Třebeň a jejím občanům. Na další sportovní zážitek se mohou běžci těšit již nyní. Druhý běh čelovkového seriálu následuje v pondělí 30. dubna v Plesné. Propojen bude s neodolatelným mysteriózním zážitkem: pálením čarodějnic. To si běžci nejen z Chebska nemohou nechat ujít. Výhodné onlineregistrace probíhají na stránkách zde.

Zdroj: město Cheb
Foto: Tomáš  Gruber


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy