Úřad práce zrušil osobní kontakty s klienty

V souvislosti se zavedením preventivních opatření Úřadu práce ČR s cílem zamezit šíření koronaviru a zajistit ochranu klientů a zaměstnanců, byly zrušeny všechny naplánované osobní kontakty v případě uchazečů a zájemců o zaměstnání na ÚP ČR.

dezinfekce

K novému osobnímu jednání budou klienti vyzváni telefonicky, emailem, případně písemně. V rámci nepojistných sociálních dávek ÚP ČR vyhodnotí konkrétní situaci klienta, který má už dohodnutý termín, a případně ho přeobjedná.

V případě potřeby komunikujte s ÚP ČR elektronicky, prostřednictvím telefonu, popř. prostřednictvím poštovních služeb. Osobní kontakt je možný pouze výjimečně, po předchozím elektronickém objednání (e-mail) nebo telefonické domluvě.  

Na Úřadu práce ČR je možné vyřídit většinu záležitostí online. Přistupuje proto s účinností od 16. března 2020 k některým organizačním změnám, které omezí osobní kontakt s veřejností a eliminují tak riziko šíření nákazy koronavirem jak v případě veřejnosti, tak i samotných zaměstnanců úřadu. Přijatá opatření nebudou mít dopad na poskytování služeb klientům. Podrobněji zde.

Důkladně proto zvažte, s ohledem na mimořádnou situaci kolem onemocnění COVID-19, jestli je opravdu nutné navštívit kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR osobně. Většinu záležitostí můžete vyřešit i jinou cestou. Zaměstnance ÚP ČR můžete kontaktovat telefonicky nebo emailem.

Důležité! Vyplněné žádosti nezasílejte na Call centrum ÚP ČR, ale příslušné kontaktní pracoviště. Pokud se rozhodnete podávat žádosti prostřednictvím elektronické podatelny, je třeba zasílat je na podatelnu ÚP ČR, nikoli podatelnu MPSV.

Praktické tipy, jak komunikovat s ÚP ČR jinak než osobně najdete zde.

Chystáte se vyplnit formulář a podat žádost? Podívejte se, jak komunikovat elektronicky.

Potřebujete spojení na "Vaše" kontaktní pracoviště ÚP ČR? Stačí kliknout zde, vybrat v mapce kraj, následně sjet na stránce úplně dolů, kliknout na "Kontaktní pracoviště", opět sjet na stránce dolů, vybrat konkrétní pracoviště, které hledáte a kliknout na "Kontakty na zaměstnance".

Další důležité a aktuální informace k situaci kolem koronaviru jsou k dispozici zde.

V případě obecných dotazů k novému portálu MPSV se obracejte na Call centrum ÚP ČR. Pokud máte technické problémy, pak je směrujte na portal@mpsv.cz. Další podrobnosti v tiskové zprávě.

V případě obecných dotazů ke změnám v oblasti rodičovského příspěvku můžete také využít emailovou adresu rodicak@uradprace.cz. Další informace v letáku a na portále MPSV.



Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy