Tvrz v Pomezné se o víkendu otevře veřejnosti

Muzeum Cheb si pro milovníky přírody a historie připravilo na sobotu 5. května dvě zajímavé akce.

dezinfekce

Nejprve se můžete vydat obdivovat bobří hráze a jarní květenu k Lesnímu potoku poblíž nádrže Skalka a poté je pro vás přichystána oslava 60 let od vyhlášení tvrze v Pomezné kulturní památkou. Součástí programu bude i ochutnávka pokrmů ze středověké kuchyně a ukázka historických řemesel. 

Sraz účastníků vycházky do přírody je naplánován na 10:30 hodin v Pomezí nad Ohří na točně MHD č. 4 u vlakové zastávky. Na trasu o celkové délce zhruba 8 kilometrů se vydáte s průvodci Milenou Prokopovou a Jiřím Brabcem. Nezapomeňte si vzít vhodnou obuv a oblečení do terénu a přibalte si i svačinu, případně špekáčky. Kdo bude chtít, může zůstat na výroční akci v Pomezné.

Program v okolí tvrze Pomezná bude probíhat až do 18 hodin. Těšit se můžete na představení dosavadních rekonstrukčních prací, archeologických výzkumů i budoucích plánů. Na místě bude přítomen majitel tvrze Petr Jaška. V okolním terénu pak uvidíte výstavu předválečných fotografií. Chybět nebudou ani ukázky historických řemesel, šermířského umění a středověké kuchyně.

Podrobné informace najdete na internetových stránkách Muzea Cheb - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy