Trubači Střední lesnické školy Žlutice slavili úspěch na Doupově

V rámci chovatelské přehlídky trofejí pořádané podnikem Vojenské lesy a statky, divize Karlovy Vary, se koncem května konal již 11. ročník trubačské soutěže Parforsní kňour. Soutěžilo se ve dvou kategoriích podle věku trubačů a v obou se objevili na předních místech žáci žlutické lesnické školy.

dezinfekce

V soutěži souborů do 18 let získal trubačský soubor Žluťásek 2. místo. Mezi sólisty ovládla Střední lesnická škola Žlutice hned dvě pozice.  Na 1. místě se umístil Jiří Horník a na 2. místě Jakub Ryjáček.

„V rámci doprovodného programu celé výstavy se naše škola také zapojila do lesní pedagogiky určené pro děti z mateřských a základních škol. Na naučné stezce Člověk-Les-Zvěř jsme představili dětem, jak roste les, společně jsme poznávali druhy dřeva a hádali jsme u dřevěných výrobků, z kterého druhu jsou vyrobeny,“ popsala ředitelka školy Radka Stolariková. 

Návštěvníci výstavy mohli zavítat ke stánku školy, kde se mohli dozvědět spoustu informací o výuce, učebních oborech, podívat se na aranžérskou práci žákyň oboru Zahradník, nebo si vyzkoušet jízdu v  novém speciálním lesním kolovém traktoru. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy