Třicet let svobody

Karlovarský kraj pořádá každý rok akce, které se pojí s významnými daty pro aktuální rok, tedy s tématy, která jsou národně vyhlášena agenturou Czech Tourism. V letošním roce je vyhlášeno národní téma „30 let svobody,“ které se úzce pojí s pádem komunismu a Sametovou revolucí.

dezinfekce

Karlovarský kraj pro toto výročí připravuje několik významných akcí od koncertů populární hudby po koncerty v podání symfonického orchestru přes alternativní zábavu ve formě slam poetry.

Karlovarský kraj v prvé řadě finančně podpoří tři koncerty pořadatele Vladimíra Suchana, které obsáhnou opravdu široký okruh návštěvníků. Díky veřejné finanční podpoře kraje tak budou cenově dostupnější vstupenky na níže uvedené koncerty.

Koncert Folk & Country osloví věkovou skupinu starší 40 let, kapely tohoto žánru vždy připomínaly americké kořeny této svobodné muziky a nejednou se setkávaly s represemi předlistopadového režimu. Koncert se uskuteční 26. října 2019 v Realistic aréně Karlovy Vary (KV aréna).

Koncert J.A.R. osloví věkovou skupinu od 20 do 55 let. Tato kapela odehrála svůj první koncert právě 17. listopadu 1989 a letos podnikají exkluzivní výroční „30“ turné. Tento jejich koncert je jediný v Karlovarském kraji. Koncert se uskuteční 15. listopadu 2019 v Lidovém domě Karlovy Vary – Stará Role.

Rockový koncert mezinárodního německo-britského projektu Floyd Reloaded osloví věkovou skupinu starší 30 let připomínkou legendárního pinkfloydovského dvojalba The Wall (Zeď), které v roce 1990 v Berlíně performovala symbolicky ke sjednocení Německa mezinárodní sestava hudebních celebrit. Koncert se uskuteční v Realistic aréně Karlovy Vary dne 16. listopadu 2019 (KV aréna).

Dalším významná kulturní nabídka bude realizována Karlovarským krajem ve spolupráci s Městem Cheb a Karlovarským symfonickým orchestrem a ponese název Symfonická Salome. Jedná se o písně Karla Kryla v úpravách pro symfonický orchestr. Tento jedinečný koncert se uskuteční v Západočeském divadle v Chebu dne 8. listopadu 2019 od 19 hodin. Vstupenky budou dostupné za zvýhodněné vstupné 50 Kč díky finanční spoluúčasti Karlovarského kraje a Města Cheb.

Dále připravuje Karlovarský kraj i alternativní směr oslav 30 let svobody ve formě tzv. Slam poetry. Na několika místech Karlovarského kraje vystoupí řada umělců „slamerů“ z celé České republiky. Do těchto pořadů budou zapojeny i střední školy v Karlovarském kraji tzn., že vystoupení proběhnou nejen ve večerních, ale i dopoledních hodinách. Vystoupení proběhnou v průběhu měsíce prosince ve městech Sokolov, Mariánské Lázně a Aš. Vstupné bude 100 Kč a těšit se můžete na jedinečnou a netradiční formu zábavy.

"Věříme, že si z této pestré škály oslav 30 let svobody každý vybere dle svého gusta a ke své spokojenosti," uvádí vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu PhDr. Marcela Brabačová.

Na koncert 8. 11., který pořádá Karlovarský kraj společně s městem Cheb, budou vstupenky k dostání v divadle a v Turistickém informačním centru od 14. 10. za zvýhodněnou cenu 50 korun.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy