Triatlonista z Karlovarského kraje zabodoval na Hawaii

Koncem října se na ostrově Maui uskutečnilo mistrovství světa v terénním triatlonu Xterra. Úspěch české výpravy korunoval Karel Dušek, který se postavil na stupně vítězů. Ze závodu si reprezentant Karlovarského kraje odvezl skvělé 3. místo ve věkové kategorii 20 – 24 let.

dezinfekce

Závodu, který je vyvrcholením celoročního poháru Xterra 2017, se účastnila světová špička triatlonistů. Karlovarský kraj podpořil cestu mladého talentovaného závodníka do Tichomoří částkou 15 tisíc korun.

„Do místa jsme odcestovali již devět dní předem, a to kvůli aklimatizaci na tamní podmínky. Na Maui jsme absolvovali několik tréninků a nasimulovali jsme si i závod, abychom si zkusili zatížení ve vysokých teplotách a vlhkosti,“ uvedl Karel Dušek.

Úvodní částí závodu bylo plavání na 1 500 metrů. Reprezentant Karlovarského kraje byl v této disciplíně nejsilnější, svým výkonem by se neztratil ani mezi profesionály.

„U pobřeží byly celkem vysoké vlny. Po odstartování jsem jednu z vln správně nepodplaval a vlna mě vrátila asi deset metrů zpět. Naštěstí jsem byl již u první boje v kontaktu s vedoucí skupinkou a po plavecké části jsem vylézal na prvním místě v kategorii,“ upřesnil Dušek.

Závodníci museli následně zdolat na kole 32 kilometrů v náročném kopcovitém terénu při teplotě přesahující 30 stupňů. Na konci je pak čekalo ještě necelých 11 kilometrů běhu.

„Závěr se běžel po pláži v hlubokém písku, což dělalo konec závodu opravdu náročný, a všichni byli rádi, že už jsou v cíli. S výsledkem jsem maximálně spokojen, ale stále je co zlepšovat,“ dodal Dušek.

Závodu se rovněž zúčastnil z našeho regionu i Honza Kubíček. Zkušený matador předvedl vyrovnaný výkon a získal v největší světové konkurenci mužů pěkné 15. místo.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy