Tři veřejné sbírky vyhlášené Karlovarským krajem

Karlovarský kraj v minulých měsících vyhlásil tři veřejné sbírky. Jedna je zaměřena na pomoc ženě, jejíž dům postihl ničivý požár, v druhé se vybírají finanční prostředky na kočičí útulky a ze třetí budou vybrané peníze použity na obnovu historických Císařských lázní.

dezinfekce

Přispět lze prostřednictvím zapečetěných sběracích pokladniček nebo speciálně zřízených bankovních účtů. 

Na počátku května zachvátil domek a zahradu paní Hany z Krajkové požár. I přes snahu hasičů shořela nejenom část domu, ale také králíkárna a dílnička, kde měla uložené šicí potřeby a materiál, ze kterého šila čepičky a pletla drobnosti pro miminka v kojeneckém ústavu. Kraj proto vyhlásil veřejnou sbírku, prostřednictvím níž chce získat alespoň část peněz na obnovu domu a zachránit to, co po požáru zbylo. Finanční prostředky mohou zájemci vložit do sběrací pokladničky umístěné na recepci budovy A krajského úřadu. Dále je možné zaslat peníze na účet číslo 115-7407370267/0100.

Péče o opuštěné či týrané kočky je velmi nákladná a ne vždy je jednoduché na ni získat potřebné peníze. Kraj proto uspořádal veřejnou sbírku, kterou chce podpořit kočičí útulek v Kraslicích provozovaný spolkem „Konec toulání“ a kočičí útulek v Sokolově provozovaný spolkem „Láskou ke kočkám“. Přispět lze opět prostřednictvím sběrací pokladničky umístěné na recepci budovy A krajského úřadu nebo prostředky poukázat na účet číslo 115-7242590287/0100.

Národní kulturní památka Císařské lázně v Karlových Varech patří k nejvyhledávanějším cílům turistů, kteří přijíždějí do lázeňského města. Na dlouhodobě plánovanou opravu chátrajícího skvostu bude sice zapotřebí okolo půl miliardy korun, ale i příspěvky od veřejnosti mohou pomoci její stav zlepšit. Sběrací pokladnička je umístěna jak ve vstupní hale samotné památky, tak na recepci budovy A krajského úřadu. Číslo účtu, kam mohou přispívat všichni, kterým není osud Císařských lázní lhostejný, je 115-5144640237/0100. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy