Toužim, Bochov: Nepřizpůsobil rychlost namrzlé vozovce a havaroval

Ve středu 18. března 2020 kolem páté hodiny ranní na silnici II. třídy č. 198 ve směru jízdy od Toužimi směrem na Bochov došlo k dopravní nehodě.

dezinfekce

Devětačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem Volvo zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace (částečně namrzlý povrch) a v levotočivé zatáčce dostal smyk. Následně havaroval v příkopu, kde se převrátil s vozidlem přes střechu. Při dopravní nehodě nedošlo naštěstí k žádnému zranění osob. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou orientační dechovou zkouškou. Předběžná způsobená škoda je odhadnutá na částku kolem 450 tisíc korun.

Prevence:
Zimní počasí nás pomalu a jistě opouští. Denní teploty nám sice připomínají blížící se jaro, ale i přesto by měli být řidiči vozidel při svých cestách opatrní a více předvídat. V ranních a večerních hodinách se stále můžeme setkat s námrazou, proto by měli řidiči přizpůsobit svou jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Mezi nejrizikovější místa patří mosty a přemostění, komunikace v blízkosti řek, vodních ploch či v lesních úsecích.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.03.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy