Těšovice se po letech zbavily nebezpečné ubytovny

V březnu letošního roku navštívila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová obec Těšovice. S tehdejším starostou Jiřím Halbrštátem se bavili o bývalé ubytovně v centru obce, která kvůli vysokému obsahu azbestu ohrožovala zdraví místních obyvatel.

dezinfekce

I přes veškerou snahu se nedařilo starou ekologickou zátěž zlikvidovat, a tak hejtmanka přislíbila pomoc. A právě díky ní se věci daly do pohybu a Těšovice se po letech zbavily nebezpečného objektu. 

Bývala ubytovna stála hned vedle obecního úřadu, a co hůř, v blízkosti dětského hřiště. Postavena byla v roce 1968 pro dělníky, kteří pracovali na výstavbě čističky pro město Sokolov. V průběhu let zčásti vyhořela a její torzo hyzdilo centrum obce a ohrožovalo místní obyvatele. Vzhledem k tomu, že se jednalo o tzv. černou stavbu, obci se dlouhodobě nedařilo přimět stavební úřad ani jiné instituce k likvidaci objektu. Situace se ale obrátila k lepšímu po návštěvě hejtmanky Jany Mračkové Vildumetzové. 

„Slíbila, že nám pomůže. Rázem začala pracovat. Pověřila pana náměstka Petra Kubise, který zapojil i právní odbor kraje v čele s panem doktorem Smolejou, osobně jednal s firmou SUAS a.s., vedenou panem Štěpánkem a na městském úřadě v Sokolově, nejvíce pomohla paní Motlová. Na straně obce Těšovice se plnily úkoly, které směřovaly k jedinému cíli – ukončit historii budovy z roku 1968,“ uvedl Jiří Halbrštát v děkovném dopise.

Zároveň v něm také napsal, že žádný z bývalých hejtmanů Karlovarského kraje nepřijel do Těšovic na návštěvu. Jana Mračková Vildumetzová tak byla první hejtmankou, která řešila problémy obyvatel přímo na místě.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.11.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy